Een makkelijk toetje voor moeilijke kinderen

The Optimist 124 maart 20102010
Het alternatief voor speurwerk om allergene ingrediënten te vermijden. Elbrich Fennema | 124 maart 2010 Eigenlijk is het niet eerlijk om kinderen als ‘moeilijke eters’ te bestempelen als ze pukkels krijgen van lactose of jeuk van conserveringsmiddelen. Eigenlijk zouden we eerder moeten spreken van ‘moeilijk voedsel’. Het is welbeschouwd een klein wonder dat er niet veel meer mensen – en kinderen in het bijzonder – last krijgen van voedsel dat eigenlijk voor kalfjes is bedoeld, of uit laboratoria afkomstig is. Misschien krijgen we er allemaal wel last van, maar pas veel later, en zonder dat de oorzaak direct is aan te wijzen. Hoe dan ook, voor ouders is het lastig om te midden van de overvloed aan moeilijk voedsel hun allergische kinderen iets goeds en lekkers voor te zetten. Het is namelijk een hele toer om in de supermarkt alle etiketten door te vlooien op de aan- of afwezigheid van allergene ingrediënten, niet in de laatste plaats doordat die lijsten vaak vrij lang zijn en allergenen ook nog eens achter een code of een Latijnse alias verborgen kunnen zitten. Veel makkelijker is het om zelf iets te maken. Snijd lekkere biologische appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie