Een inefficiënt genot

The Optimist 116 mei 20092009
Wat je met al die kersen moet doen? Bak een clafoutis! Elbrich Fennema | 116 mei 2009 Foto: Pieter de Swart Als een econoom naar een kersenboom kijkt, ziet hij inefficiëntie. Die overdaad aan bloemetjes gaat een overdaad aan kersen opleveren, met elk hun eigen levenslustige pitje, maar die kunnen nooit allemaal uitgroeien tot een kersenboom. Wat een verspilling! Als een dichter naar een kersenboom kijkt – vooral als het een Japanse dichter is die een kersenboom in bloei bekijkt – zullen weemoedige dichtregels in hem opwellen over de schoonheid en haar vergankelijkheid. En als een kersenliefhebber naar een kersenboom kijkt, zal hij vooral blij zijn met de heerlijke vracht kersen die daarvanaf komt. Het beste wat je kunt doen met verse, rijpe kersen is ze meteen van hun steeltje happen, opeten en, als je ze buiten opeet, de kersenpit zo ver mogelijk weg spugen. Wie weet groeit er een kersenboom uit en hoe meer kersenbomen, hoe beter! Zijn de kersen over hun hoogtepunt heen, of nog niet helemaal rijp, of je hebt zoveel kersen dat je er wel eens wat anders mee wilt dan ze zo in je mond steken, dan bak je er een clafoutis van. Kiep minimaal

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie