Een huis van gedichten
Uitgelicht Samenleving

Een huis van gedichten

The Optimist januari / februari 2019

Poëzie komt van het Griekse poiein, dat zoveel betekent als maken en dichten. Toen het idee ontstond mijn eerste dichtbundel ook fysiek zelf te maken, besefte ik dat nog niet. Nu de uitgave er ligt, kan ik er niet in lezen zonder te denken aan het maakproces. Door: Govert Derix Letterlijk elke pagina van de hele oplage had ik meerdere malen in mijn handen. Terwijl ik de woorden proef, vóél ik het papier, hoor de muziek van drukpers en snijmachine, ruik de lijm waarmee we boekblokken en omslagen samenvoegden. Zeven jaar terug ging bij de postdoctorale kunstopleiding aan de Jan van Eyck...

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen met credits. Credits zijn te koop in prepaid bundels vanaf €2,50. Vervolgens kun je met één muisklik artikelen kopen met je credits tegoed.

Log in Log in via facebook Nog geen lid? Maak een gratis account aan