Een hapje geluk
129 september 20102010
Ineke Noordhoff | 129 september 2010 issue ‘Als je een hap van een mooie tomaat neemt, is dat een hapje geluk.’ Pierre Wind — zelfverklaard ‘smaakfanaat’, voorheen ‘kookgek’ — is een van de dragers van de Week van de Smaak. ‘Hoe iets proeft en of je het lekker vindt, is individueel’, zegt hij. ‘Maar het is ongelooflijk leuk om dat te delen en samen lekker te eten.’ Daarom noemt Wind het ‘echt kikkuh’ om in Den Bosch, de nationale Hoofdstad van de Smaak, op 26 september met meer dan duizend mensen te gaan picknicken. Aan het slot van een week vol smaakfestivi-teiten toveren hooibalen het centrum van Den Bosch om in een enorme lunchroom, waar de grootste biologische picknick ooit gaat plaatsvinden. Het is een van de activiteiten in het kader van de Week van de Smaak, die van 17 tot 26 september plaatsvindt op meer dan 2500 plaatsen in Nederland. Pierre Wind is onder de indruk van hoeveel er rondom smaak te beleven valt: een smaaktrein, de Held van de Smaak, de lekkerste winkelstraat, er zijn smaakboulevards, een feest rondom oude fruitrassen en veel meer. ‘Na het nieuwe leren, het nieuwe rijden en het nieuwe werken is het tijd
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties