Economie voor de keuken

The Optimist 120 oktober 20092009
Met risotto haal je efficiency in huis. Elbrich Fennema | 120 oktober 2009 Ooit gold ook in de keuken dat tijd geld was. Wie geld had en geen tijd, liet iemand anders koken of ging uit eten. Wie geen geld had en wel tijd kookte zelf. Dankzij de efficiency van de voedingsmiddelenindustrie valt met zelf koken geen geld en geen tijd te besparen. Een goede reden om toch zelf te koken, is natuurlijk smaak. Sommige gerechten zijn nu eenmaal niet geschikt om op te warmen. Risotto bijvoorbeeld, die bovendien een buitenkans biedt om thuis efficiency te realiseren! Zorg voor een flink gezelschap en maak -meteen een grote pan vol. Fruit twee gesnipperde uitjes, een teentje fijngesneden knoflook en aan dunne plakjes gesneden champignons in een de royale scheut olijfolie. Doe er 800 gram ronde rijst bij en roer tot de korrels glazig zien. Zorg ervoor dat u twee liter bouillon, tegen de kook aan, bij de hand hebt en voeg hiervan steeds drie à vier koppen bij de rijst, zodra de korrels het vocht hebben opgenomen. Blijf voortdurend roeren. Dat kan met een groot gezelschap mooi om de beurt! Duik even in de koelkast: restjes kip, andijvie, garnaaltjes of erwtjes

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie