Economie – alsof mensen ertoe doen

Tijn Touber 033 juli / augustus 20002000
Ik heb me altijd ver gehouden van de economie en van alles wat met geld te maken heeft. Ik wist nooit precies wat ik verdiende, wat de prijs is van een liter benzine en waarom die lui op de beurs zo vreemd met hun handen wapperen en zo angstig naar dat grote bord staren. Ik had natuurlijk wel een vermoeden, maar wilde het vooral niet weten. Ik interesseerde me voor mensen, niet voor briefjes met cijfertjes erop. Ik wilde léven, voelen, erváren, zíjn… niet rekenen, afmeten, cijferen en boekhouden. De spaarzame keren dat mensen mij het beheer over een algemene kas toevertrouwden, moest ik elke maand bijpassen. Geen idee waar het allemaal was gebleven. Het maakte me ook niet uit. Geld was geld en dat moest rollen. En als het op was, dan was het op. Maar de laatste tijd kan ook ik er niet meer omheen. De idiotie rondom de beursgang van WorldOnline, de mislukte acties om de schulden van ontwikkelingslanden kwijt te schelden, de krankzinnige miljardenfusies en de gigantische rijkdom van mensen als Bill Gates ontgaan ook mij niet. Wat is er eigenlijk aan de hand met de economie? Is dit vooruitgang? Willen we deze waanzin? Is het

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie