Echt vet, die nieuwe fastfood-restaurants!

The Optimist 105 april 20082008
Het vlees is biologisch geteeld, de verpakking bestaat uit gerecycled materiaal, de fornuizen werken op groene energie. De nieuwe, groene fastfoodketens serveren burgers en frites die je met een gerust hart kunt eten. Mary Desmond Pinkowish | 105 april 2008 Er staat een koude wind op Manhattan. Het is lunchtijd op vrijdag en massa\'s mensen draven broodjeszaken en afhaalrestaurants in en uit. Maar bij een fastfoodzaak vormen de klanten rustig een rij tot buiten op de stoep. Het is Chipotle op East 44th Street en samen met twee fastfooddeskundigen, twee tieners: mijn zoon en dochter sluit ik in de rij aan. Binnen moeten we kiezen tussen een burrito, fajita burrito, burrito in een kom of een taco en voor de vulling tussen kip, steak, carnitas of barbacoa (pikante reepjes rundvlees), want in Amerika is de Mexicaanse keuken minstens zo populair als de eigen hamburgers. Als we aan de beurt zijn, geef ik onze keuze op aan de vrouw achter de balie en zij en haar collega\'s geven de maaltijden binnen een minuut door, waarbij we kunnen kiezen tussen kievitsbonen en zwarte bonen, gebakken maïs-chili en verschillende soorten tomatillo-chili. We rekenen af (ongeveer acht dollar per persoon) en gaan op zoek

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie