Don Basilio en het klaslokaal
Uitgelicht Samenleving

Don Basilio en het klaslokaal

The Optimist november / december 2017

Ik verwacht niet op korte termijn heilig verklaard te worden. Ik ben tot mijn pensioen leraar maatschappijleer geweest op een basisschool. Als leraar zie je mooie dingen, maar wonderen? Recentelijk ging ik op vakantie naar een dorpje in Italië. Ons mooie verblijf daar lag vlak onder de keuken van pater Don Basilio op de helling naast het huis. Dat is bijzonder, want Don Basilio overleed in 1962 ‘in een geur van heiligheid’. Hij werd zeven jaar geleden zalig verklaard nadat hij twee wonderen had verricht. Dat doe ik hem niet na. Maar ik zou wel kunnen zeggen dat ik...

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen met credits. Credits zijn te koop in prepaid bundels vanaf €2,50. Vervolgens kun je met één muisklik artikelen kopen met je credits tegoed.

Log in Log in via facebook Nog geen lid? Maak een gratis account aan