Don Basilio en het klaslokaal

The Optimist 177 november / december 2017 Samenleving
Ik verwacht niet op korte termijn heilig verklaard te worden. Ik ben tot mijn pensioen leraar maatschappijleer geweest op een basisschool. Als leraar zie je mooie dingen, maar wonderen? Recentelijk ging ik op vakantie naar een dorpje in Italië. Ons mooie verblijf daar lag vlak onder de keuken van pater Don Basilio op de helling naast het huis. Dat is bijzonder, want Don Basilio overleed in 1962 ‘in een geur van heiligheid’. Hij werd zeven jaar geleden zalig verklaard nadat hij twee wonderen had verricht. Dat doe ik hem niet na. Maar ik zou wel kunnen zeggen dat ik heb geholpen bij wat wonderen. Ik verricht geen wonderen, dat deden mijn leerlingen zelf.  Don Basilio in mezelf Eén van de wonderen verrichtte Don Basilio in Venetië, waar een vrouw vurig gebeden had omdat haar man depressief was en geen werk kon vinden. Don Basilio had dat allemaal in orde gemaakt. Ook ik kom regelmatig mensen tegen die met zichzelf in de knoop zitten. Je hoopt op zo’n moment een klein beetje Don Basilio in jezelf te vinden. Misschien vind je hem zelfs wel eens? In de oude, donkere keuken van de pater worden voortdurend kaarsjes ontstoken. En er ligt ook

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie