DOE Mee Agenda: Happy Hunters gezocht

Sofie van de Vreede 199 juli / augustus 2021 Samenleving

Heb jij een neus voor leuke, nuttige en maatschappelijke evenementen en vind je het belangrijk dat er meer inclusiviteit en duurzaamheid in ons dagelijks leven komt? Dan is de rol van Happy Hunter iets voor jou!

DOOR: SOFIE VAN DE VREEDE

Wat doet een Happy Hunter?

Als Happy Hunter zoek je naar zogenaamde ‘goeie doe-dingen’ bij jou in de buurt. Dit kan een kledingruil zijn, maar bijvoorbeeld ook een schoonmaakactie om zwerfafval op te ruimen, of het maken van muziek in een verzorgingstehuis in jouw stad. Het gaat om ‘goed doen’ in de breedste zin van het woord. Evenementen kunnen dus in elke vorm worden aangeboden. Ze worden in groten getale georganiseerd, en het is aan de Happy Hunters om ze op te zoeken en in de DOE Mee Agenda te laten plaatsen. Mensen kunnen ook zelf evenementen inzenden, maar die komen niet zomaar in de agenda te staan. Daar speel je als Happy Hunter ook een rol in: je selecteert de evenementen die voldoen aan onze criteria, zodat er events overblijven die van toegevoegde waarde zijn.

Wat is de DOE Mee Agenda?

Dit is een initiatief van tijdschrift The Optimist en ‘changemaker’ The Happy Activist: een digitale agenda waar alle evenementen samenkomen. Per provincie staat er een selectie goeie doe-dingen en mooie initiatieven ingepland. Je kunt het zien als een dagelijks overzicht van de leukste events en activiteiten. Zo ontstaat er een verzamelplaats voor initiatieven die duurzaamheid vereenvoudigen en mensen op sociaal gebied dichter bij elkaar brengen. Dagelijks delen we per provincie deze activiteiten waar je makkelijk aan mee kunt doen. Als Happy Hunter werk je hier achter de schermen aan mee.

Dit krijg je terug als Happy Hunter

Allereerst wordt op onze website vermeld dat jij een van onze Happy Hunters bent. Daarnaast ontvang je een digitaal jaarabonnement op The Optimist, en een goedgevulde goodiebag met verschillende duurzame producten. Een keer per maand vindt er een overleg plaats met alle Happy Hunters en Matthijs Jaspers: The Happy Activist himself. Het enige wat we van jou vragen, is de bereidheid om een halfjaartje mee te helpen als Happy Hunter. Langer mag uiteraard ook.

Meer informatie en inschrijven

Ben jij de Happy Hunter die wij zoeken? Dan kun je je inschrijven op www.doemeeagenda.nl. Deze zomer openen we de jacht op goeie doe-dingen en tot die tijd vind je meer informatie op onze website. •

Sofie van de Vreede

Sofie van de Vreede

Meer over Sofie van de Vreede >

Reacties

Geef een reactie