Die apenplaneet is zo gek nog niet
Uitgelicht Samenleving

Die apenplaneet is zo gek nog niet

Brian de Mello september / oktober 2018

Jarenlang liet ik de posters en de reclames voor de meest recente Planet of the Apes bioscoopfilms aan me voorbijgaan. Mijn kinderen vroegen de laatste tijd regelmatig of War for the planet of the apes, die vorig jaar in de bioscoop verscheen, een leuke film was. Nee, niks voor jullie, antwoordde ik dan. In filmfragmenten zag ik chimpansees met geweren en andere apenkoppen met een oorlogszuchtige blik in hun groene ogen. Dat leek me niet helemaal opvoedkundig verantwoord cultureel erfgoed. Totdat ik uit verveling tijdens een vliegreis de bewuste film zag. En ik raakte erdoor gefascineerd. Een beetje onderzoek leert...

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen met credits. Credits zijn te koop in prepaid bundels vanaf €2,50. Vervolgens kun je met één muisklik artikelen kopen met je credits tegoed.

Log in Log in via facebook Nog geen lid? Maak een gratis account aan