De prijs van roem

Sue Erikson Bloland 21 aug 2008
Bent u al beroemd? Marco Borsato is dat namelijk wél. En Daphne Deckers ook. En Henny Huisman. Wie hen op straat tegenkomt, heeft een goede dag - en een sterk verhaal op feestjes. Dus waarom zou u niet beroemd worden? Of heeft u het niet nodig om uw gevoelens van minderwaardigheid in de schijnwerpers te compenseren? Een ode aan onze sterren die voor het welzijn van de samenleving het offer van de vergankelijke roem brengen. Sue Erikson Bloland | 34 september/oktober 2000 issue Zoals ik het nu zie, was het onvermijdelijk dat ik als kind bezeten was van het verlangen naar roem. Mijn vader werd beroemd toen ik in de puberteit was en zijn roem heeft sindsdien een schaduw over mij geworpen, met alle verwarrende en tegenstrijdige gevoelens die dat meebracht. Soms vervult het me van trots dat ik Erik Eriksons dochter ben, maar vaker overvleugelt het mijn zelfbesef, demoraliseert het me, fnuikt het mijn eigenwaarde en verlamt het me zelfs. Maar hoe het me van moment tot moment ook beïnvloedt, altijd is de roem van mijn vader aanwezig, als een krachtige factor in mijn leven. Daarom heb ik lange tijd gepoogd om vat te krijgen op de heftige emoties

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in

Sue Erikson Bloland

Meer over Sue Erikson Bloland >

Reacties

Geef een reactie