De oplossing voor salade-allergie

The Optimist 117 juni 20092009
Lang leve de gazpacho, de Spaanse supersoep! Elbrich Fennema | 117 juni 2009 issue Photo: Pieter de Swart Er zijn veel mensen met een haast pathologische afkeer van rauwe groente. Begrijpelijk, want de meeste mensen associëren rauwe groente met ‘gezond’. En als moeder vroeger zei dat iets gezond voor je was, dan betekende dat doorgaans dat het niet lekker was. Zo hebben een hele hoop moeders het tegenovergestelde bereikt van wat ze beoogden. Dat gaat vaak zo met goede bedoelingen. Gelukkig is daar in het geval van salade-allergie makkelijk iets aan te doen. Laat het desperate garni van rucolablaadjes en alfalfa maar zitten en serveer voortaan gazpacho! Deze stoere zomersoep uit het Spaanse Andalusië is namelijk in essentie een vloeibare salade: een verzameling rauwe groenten, aangemaakt met olijfolie en azijn. Maar omdat gazpacho er niet als een salade uitziet en gazpacho heet, lepelt iedereen deze vitaminebom zo weg. Van oudsher wordt gazpacho bereid in de vijzel, maar de keukenmachine voldoet prima om geweekt oud brood zonder korst fijn te maken, samen met een paar teentjes knoflook, gezeefde tomaten, een paar eetlepels witte wijnazijn, twee keer zoveel eetlepels olijfolie, peper en zout. Vanaf hier begint het grote variëren, waarbij je ervoor

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie