De mannelijke jager grilt zijn groenten

Yildiz Celie 188 september / oktober 2019 Samenleving
Een kookboek voor mannen met een maatschappelijke lading. Dat is het vertrekpunt van vegan chefs Lisette Kreischer en Maartje Borst voor het boek MAN.EAT.PLANT. - HOT, ROASTED, GRILLED, JUICY & VEGAN. Tijd voor enkele pittige vragen aan de makers. Het boek zoekt gelijk de confrontatie op: ‘Doden voor smaak = onzin’. Waarom is dit onzin? Mensen beginnen te zien, dat dieren eigenschappen hebben die overeenkomen met die van onszelf. Dat dieren voelen, willen leven en dus ‘sentient beings’ zijn. Steeds meer mensen erkennen dat we niet bestaan om dieren te onderdrukken, te martelen en te doden, maar dat dieren bestaan om mee samen te leven, deze te beschermen en lief te hebben. Zodra levende wezens niet meer worden gezien als voedsel maar als levende, liefhebbende entiteiten, verandert alles. Plantaardige voeding is bovendien een gezonde en milieuvriendelijke levensstijl. Uit onderzoek blijkt dat een veganistische leefstijl de manier is om met het klimaat om te gaan. Als dat goed en gebalanceerd wordt aangepakt, zullen onze lichamen hetzelfde zeggen. Een veelgehoord argument is tevens: ‘Ja maar het is zo lekker.’ Dan zeggen wij: ‘Doden voor smaak = onzin’, want met zoet, zuur, zout, bitter én umami is the sky the limit. Umami wordt

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen met credits. Credits zijn te koop in prepaid bundels vanaf €2,50. Vervolgens kun je met één muisklik artikelen kopen met je credits tegoed.

Log in Word Abonnee
Yildiz Celie

Yildiz Celie

Yildiz Celie (1979) is nieuwsgierig naar het leven, optimistisch over duurzaamheid en heeft een achtergrond...

Meer over Yildiz Celie >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met