De kracht van

The Optimist 17 dec 2021 Samenleving
Waar haal je het vandaan, iedere dag weer? Gijs de Swarte spreekt beroemde, minder beroemde, aangeslagen, vrijgevochten, zoekende, zekere, stoere en andere geesten over hoe zij het doen in: De kracht van... DOOR: GIJS DE SWARTE Mirjam Rotenstreich ‘Ik voelde eindelijk ook weer wat anders dan alleen het verlies van Tonio’ ‘Gisteren zaten Adri en ik op het balkon wat te drinken en te praten en er kwam iets in het gesprek voorbij, ik weet even niet meer wat, niets specifieks, en opeens, dat gebeurt, dan zit ik één, twee uur te huilen. Belachelijk dat ik nog leef. Het is zo kaal zonder hem. Maar dan sta ik de volgende morgen evengoed toch weer op en zet me aan het schrijven.’ Ongelooflijk leven ‘Ik werk aan een boek, Een krasse eeuw, over mijn vader Natan; Joods, geboren in het stadje Budzanów, dat nu in West-Oekraïne ligt. In een orthodox gezin opgegroeid, communist geworden, in die idealen gaan geloven, gediend in het Rode Leger, meegevochten tot en met de bevrijding van Berlijn, zijn hele familie kwijtgeraakt. Eigenlijk opgeleid als leraar is hij in Nederland, samen met mijn moeder, een regenkledingatelier begonnen. En op zijn tachtigste is hij nog van haar gescheiden.

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie