De kracht van…

The Optimist 199 juli / augustus 2021 Zingeving
Waar haal je het vandaan, iedere dag weer? Gijs de Swarte spreekt beroemde, minder beroemde, aangeslagen, vrijgevochten, zoekende, zekere, stoere en andere geesten over hoe zij het doen. DOOR: GIJS DE SWARTE   Catherine Keyl (1946), verslaggever, televisiemaker, talkshowhost, schrijfster ‘Ik dank een god die ik zelf bedacht heb’ Haar vader overleefde de concentratiekampen met alle navolgende gezinsellende van dien. Ze werd flink gepest op de basisschool, op haar elfde misbruikt, overwoog zelfmoord, en is dankbaar voor een ‘geweldig leven’. In haar laatste boek, Oorlogsvader, blikt ze terug. ‘Ik sprak laatst iemand die overwerkt was, depressieve klachten had. Hij had het daar niet speciaal over maar vertelde wat hij in zijn werk aan het doen was en wat hij voor zijn vrouw organiseerde en hoe het met de kinderen ging en dat hij van plan was om voor hen... Ik luisterde een tijdje naar hem en toen zei ik: “Dat is echt goed van je,” en dat meende ik, het was bewonderenswaardig, ‘maar waar ben jij eigenlijk in dit hele verhaal? Wat doe je voor jezelf?’ Hij keek me stomverbaasd aan. Dat stond zo ver van hem af. Maar ik herkende zijn verhaal, ik ben daar ook geweest. Van jongs af aan geleerd

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie