De kracht van…

The Optimist 198 mei / juni 2021 Samenleving
Waar haal je het vandaan, iedere dag weer? Gijs de Swarte spreekt beroemde, minder beroemde, aangeslagen, vrijgevochten, zoekende, zekere, stoere en andere geesten over hoe zij het doen in De kracht van. DOOR: GIJS DE SWARTE Ebru Umar (1970), schrijfster en journalist, spreekt zich uit over geloofspraktijken en politiek en is gewend aan weerstand en haat ‘Ik wist niet meer hoe het moest, met mensen omgaan’ ‘De dingen komen soms erg hard binnen bij mij. Zo at ik tijdens de lockdown met een paar vriendinnen en moest ik opeens huilen… gewoon dat sociale contact weer. Voor mij als journalist veranderde er niet veel. Je staat op, je gaat werken, dat deed ik al, van huis uit. Het was alleen enorm geïsoleerd omdat mijn sociale leven vooral buitenshuis plaatsvindt. Ik ben een einzelgänger en sociaal zijn is voor mij hard werken en me aanpassen, en als dat wegvalt… Na drie maanden lockdown was ik terug naar de Ebru-fabrieksinstellingen: ik wist niet meer hoe het moest, met mensen omgaan. Dus daar ben me ik bewust op gaan richten; sociaal zijn en blijven, dingen doen, mijn neefjes helpen met school, woordjes oefenen, m’n leasecontract was verlopen, hup meteen oplossen. Niet die lethargie in,

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie