De ervaring van het mysterie

The Optimist 28 mei 2014
In Boek op woensdag besteedt The Optimist aandacht aan een mooi, inspirerend, interessant of indrukwekkend boek. Deze week een fragment uit De ervaring van het mysterie van Tim Freke, waarin Freke een nieuwe kijk op spiritueel ontwaken biedt. De ervaring van het mysterie Dit is de ervaring van het mysterie. Het gebeurt nu. Er is iets wonderbaarlijks en mysterieus gaande. We zijn ons ervan bewust dat we leven, maar we weten niet wat het leven is. Dat is opzienbarend! We bewonen een enorm universum, maar we weten niet wat het universum is. Hoe verbazingwekkend! We ervaren dit moment, maar we weten niet wat dit moment is. Wat intrigerend! Als ik goed naar dit moment kijk zie ik dat ik een heel complex van vormen en kleuren ervaar dat ik de ‘wereld’ noem. Maar wat is de wereld? Ik merk dat er gedachten en gevoelens in mijn hoofd opkomen. Maar waar komen ze vandaan? Ik weet zeker dat ik besta. Maar ik weet niet waarom ik besta. Dat is verbijsterend! Het leven is zo onwaarschijnlijk mysterieus dat het gewoon adembenemend is. Toch zijn de meeste mensen normaal gesproken bezig alsof het leven helemaal niets bijzonders is. We doen net alsof we

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie