‘Verveling is een geweldige bron van inspiratie’

The Optimist 071 november 20042004
Q&A met Wendy Priesnitz, redacteur van Natural Life en Life Learning, twee tijdschriften die nieuwe inzichten en praktische oplossingen geven voor een duurzaam, gezond leven. Ze woont en werkt in Toronto in Canada.   Marco Visscher | 71 november 2004 issue Hoe kan verveling een positieve bijdrage leveren? ‘Verveling is het mechanisme dat je je geest helder kan maken en je kan helpen je opnieuw te concentreren. Als ik me verveel, geef ik eraan toe. Ik ga niets doen, achterover leunen, gedachteloos zijn. Of ik ga wandelen, de afwas doen of het huis schoonmaken. In deze loze uren krijgt mijn geest de kans om uit te rusten. Als ik het werk waarmee ik bezig was, weer oppak, heb ik opeens een frisse kijk en zie ik een hoop nieuwe perspectieven. Het kan niet anders dan dat dit werk beter is dan wat ik daarvoor aan het maken was. Daarom vind ik dat verveling een vroeg en belangrijk stadium in elk creatief proces kan zijn.’ Wordt niet algemeen aangenomen dat verveling slecht is? ‘Verveling heeft een slechte reputatie. Mensen zijn er bang voor, omdat verveling het gevolg kan zijn van een leven dat niet stimulerend is, van het doen van dingen

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie