Dat eenden kortere files maken

The Optimist 067 juni 20042004
‘dat eenden korte files maken’ Marco Visscher | 67 juni 2004 issue Eenden? ‘Van die Citroëns 2CV6.’ Ah… Hoezo? ‘De oplossing van het fileprobleem ligt niet bij de overheid, maar bij de weggebruikers. Je kunt de weg verbreden en tolpoorten en rekeningrijden invoeren, maar die aanpak zorgt ervoor dat de file wordt gezien als een probleem van de overheid en niet eentje waarvoor wij medeverantwoordelijk zijn en waarvoor wij zelf een oplossing moeten zien te vinden.’ Wat heeft die lelijke eend daarmee te maken? ‘Ik heb ooit het aanbod van een lease-auto afgeslagen en rijd nog altijd in mijn eend. Dat is geen luxe. Het is er koud, tochtig en lawaaiig, dus ik kan niet even rustig bijkomen. Ik betaal zelf de benzine en het onderhoud. Ik dóe het onderhoud zélf, want in oude auto’s is alles onder de motorkap heel transparant, terwijl een hobbyist niet in staat is nieuwere auto’s zelf te repareren. Wel zo gezellig ook: sta ik te sleutelen aan mijn eend, komt er altijd iemand voorbij die wil meehelpen of een praatje maakt, omdat hij zelf ook zo’n eend heeft gehad.’ Wat heeft dat alles nu met de file te maken? ‘Ik wil maar zeggen: ik

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie