Zonne-energie levert India enorme werkgelegenheid op

The Optimist 26 jun 2017 Economie

India streeft ernaar om in 2022 maar liefst 175GW aan hernieuwbare energie te produceren. Dat kan in de komende vijf jaar tot wel in totaal 330.000 banen leiden, voornamelijk dankzij zonnepanelen op daken.

Volgens een rapport van de Indiase Council of Energy, Environment and Water (CEEW) en de Natural Resources Defense Council (NRDC) worden bijna 238.000 banen verwacht door de productie van zonnepanelen op daken en meer dan de helft hiervan (125.000) komt beschikbaar in de bouw- en installatiebranche die zo de vruchten ervan plukt. Windenergie levert ruim 34.000 arbeidsplaatsen op en grondzonnepanelen zijn goed voor bijna 60.000 banen.

Adviesbureau Bridge to India heeft weliswaar voorspeld dat India slechts 15GW van de 40GW-doelstelling tegen 2022 zal bereiken wat betreft de zonnepanelen, maar zo’n prestatie zal nog steeds een groot aantal banen opleveren.

Uit onderzoek bleek verder dat een sterke binnenlandse zonnecelproductietak het potentieel heeft om werk te verschaffen aan nog eens 45.000 mensen in India. De binnenlandse industrie blijft echter concurrentie ondervinden van goedkopere Chinese import.

Bron: PV-Tech
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.