YouBeDo: filmevenement DOWN to EARTH

The Optimist 10 apr 2023 Economie

Op maandagavond 15 mei organiseert online boekwinkel en social enterprise YouBeDo een filmevenement in het Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen om te vieren dat het een coöperatie is geworden.

Tijdens het event staat de documentaire Down to Earth van regisseurs Renata Heinen en Rolf Winters centraal. Hiervoor is gekozen, omdat de film prachtig in beeld brengt waar YouBeDo in essentie in gelooft en voor staat. Daarnaast heeft YouBeDo de Aarde letterlijk
een plek gegeven in de ledenraad van de coöperatie.

YouBeDo

Door een nieuw systeem te creëren, kunnen geldstromen eerlijk worden herverdeeld naar mens, dier en natuur. Zo biedt YouBeDo consumenten en bedrijven de mogelijkheid om boeken te kopen en daarbij tot 12% van het aankoopbedrag te doneren aan een door henzelf gekozen goed doel. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 30.000 consumenten en 5.000 bedrijven als klant en heeft meer dan €500.000 aan donatiegeld gegenereerd door meer dan 300.000 boeken te verkopen.

UnoBox

Op het DOWN to EARTH event vertelt oprichter van YouBeDo Michael van Loenen, over de UnoBox. Dat doet hij samen met Henry Mentink, de geestelijke vader van dit speciale bedrijfsplan. Dit plan houdt rekening met de waarden en doelen van de onderneming en zorgt ervoor dat het bedrijf niet alleen van binnenuit, maar ook van buitenaf goed functioneert. Het is een plan dat zich richt op duurzaamheid en sociale impact, naast winst.

De avond eindigt met de film die uitnodigt om de wereld te zien door de ogen van de Earth Keepers. ‘Een innerlijke reis waarbij we opnieuw verbinding maken met de bron en het gezamenlijke pad dat we bewandelen’, zeggen de makers.

Meer informatie: https://downtoearth.youbedo.com/

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie