Verduurzaming en groei stimuleren met het Amsterdam Made keurmerk

The Optimist 9 aug 2017 Economie

In andere landen bestaat het al langer, een keurmerk om zowel de productie als consumptie van lokale ondernemers én duurzaamheid te stimuleren. Maar ook in Nederland hebben we zo’n mooi keurmerk, namelijk het Amsterdam Made keurmerk.

Het Amsterdam Made keurmerk bestaat al even. In november 2015 werd dit keurmerk namelijk voor het eerst uitgereikt aan ondernemers. Het keurmerk laat zien dat een bedrijf duurzaam onderneemt en op ambachtelijke wijze werkt. Daarnaast moeten de producten natuurlijk ook lokaal, in de Metropoolregie Amsterdam, gemaakt zijn.

Er gaat dus een strenge selectieprocedure aan vooraf om dit keurmerk te mogen dragen. Voordat een keurmerk wordt uitgereikt wordt het product dan ook op bepaalde punten getest. Alleen producten van goede kwaliteit krijgen dit keurmerk, wat er natuurlijk voor zorgt dat de ondernemer nog meer zijn best gaat doen om een topproduct neer te zetten.

Naast dat Amsterdam Made zijn eigen keurmerk heeft, geven zij ook advies aan de lokale ondernemers. En daarnaast zorgen zij ervoor dat de ondernemers op de hoogte blijven van verschillende duurzame mogelijkheden via events.

Met het Amsterdam Made keurmerk hoopt Amsterdam Made om de groei en verduurzaming van de lokale maakindustrie te stimuleren. Wat naast tevreden consumenten ook zorgt voor meer werkgelegenheid. Inmiddels hebben al ruim 200 ondernemers en bedrijven zich aangesloten bij Amsterdam Made en ruim 40 hiervan dragen ook het Amsterdam Made keurmerk.

Bron: Duurzaam Ondernemen
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.