Top overheid en bedrijfsleven bijeen tijdens Big Improvement Day 2023

The Optimist 16 jan 2023 Economie

Op dinsdag 17 januari 2023 vindt de zestiende editie van Big Improvement Day (BID) plaats. Op deze derde dinsdag van januari komt de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven samen om positieve veranderingen in Nederland te belichten, stimuleren en accelereren.

Samenwerking en positiviteit

BID is in de voorgaande jaren uitgegroeid tot een grote beweging in Nederland. Zo kwamen er al veel positieve samenwerkingsverbanden, partnerschappen en spin-offs uit voort. Met meer dan 40 sprekers, 14 powersessies en 500+ bezoekers staat ook dit jaar de Big Improvement Day in het teken van positiviteit, met thema’s als Duurzaamheid, Ondernemerschap, Educatie, Leiderschap, Sport en Bewegen, Innovatie en de Arbeidsmarkt.

BID-initiator Ralph van Hessen kijkt uit naar 17 januari: ‘In deze turbulente tijd is samenwerking en positiviteit van vitaal belang. Daarom is deze dag van groot belang voor onze Nederlandse samenleving.’

Changemaker Melati Wijsen

Keynote spreker op de Big Improvement Day 2023 is changemaker Melati Wijsen. Wijsen (2001) is een Indonesische klimaatactiviste en fulltime changemaker. Sinds haar twaalfde komt ze met groot succes in actie voor het klimaat: Bali is vrij van plastic tasjes en er is een verbod op piepschuim en stro. Melati sprak eerder op de World Ocean Day van de Verenigde Naties en de opening van het World Economic Forum in Davos, en in 2019 verscheen haar feature film Bigger Than Us. De meeste impact komt door haar platform Youthtopia, dat ze oprichtte in 2020. Zij zal tijdens de Big Improvement Day worden geïnterviewd door Charles Groenhuijsen.

Het programma

De dag wordt voorgezeten door Saf Benaskar, TEDx-spreker, multi-medaillewinnaar en halve finaliste in de World Championships of Performing Arts. Naast Wijsen wordt het hoofdprogramma verzorgd door Charlotte Nijs namens de AVROTROS met ‘De Stand van het Land’ en zal EnergyUp zorgen voor persoonlijke groei, vitaliteit, verbinding én plezier met hun Energy Experience.

Trendwatcher Adjiedj Bakas zal iedereen inspireren over de economie van geluk. Ook zal de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022 – WerkSaam Westfriesland – op het podium worden verwelkomd en zijn musical artieste, schrijfster, programmamaker en Fit at Home oprichtster Antje Monteiro en de Leraren van het Jaar in het programma opgenomen.

Tijdens het middagprogramma zullen powersessies worden verzorgd door namen als CAOP, ROC Mondriaan, Cleantech Regio, BID Next Jongerenplatform, The Fearless Company, Unique, Headfirst, Stichting Boes Bos, het Ministerie van EZK, Valuetracks en Microsoft. Hoe maak je impact op mens en planeet door het drinken van goede koffie? David Wamai en Michiel Hillen vertellen erover in hun powersessie.

BID Impact Awards

De waarden positiviteit, creativiteit en innovatiekracht staan bij BID hoog in het vaandel, omdat ze de samenleving op een positieve en duurzame manier beïnvloeden. Vanuit de behoefte om trots te zijn op wat goed gaat en het vieren van successen in een wereld waar het nieuws wordt gedomineerd door allerlei crises, zijn de BID Impact Awards ontstaan, om zo de samenleving op een positieve manier te stimuleren. Deze editie zullen vier awards worden uitgereikt aan degenen die in 2022 de meeste impact in Nederland hebben gemaakt.

Over de Big Improvement Day

De Big Improvement Day (BID) is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. BID is de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot platform voor ontmoeting, nieuwe ideeën en vooruitstrevende samenwerkingen tussen de publieke en private sector. Met namen als Louis van Gaal, Loek Hermans en Prins Constantijn van Oranje-Nassau komt de top van de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven, sport, zorg en onderwijs meerdere malen per jaar samen tijdens Improvement Days om contact te leggen, kennis te delen, visies te tonen en samenwerkingen aan te gaan.

De Big Improvement Day 2023 vindt op 17 januari 2023 plaats van 09:30 uur tot 18:45 uur in het AFAS Circustheater in Den Haag. Meer informatie en contact: https://bigimprovementday.org

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie