Rico’s vacaturesite slaat aan

The Optimist 26 mrt 2021 Economie

Een maand geleden lanceerde kickbokser Rico Verhoeven de gratis vacaturewebsite Heelnederlandwerkt.nl. Dit platform is bedoeld om een steentje bij te dragen in de coronacrisis. Inmiddels stromen de vacatures, sollicitanten en ondersteunende diensten binnen.

Niet zomaar een platform

Met zijn initiatief wil hij het tij keren voor de vele werklozen die ontstaan uit de gevolgen rond corona. Samen met een team van bevlogen medewerkers en met support van zijn netwerk van bekende vrienden brengt hij de beschikbare vacatures onder de aandacht van heel Nederland. Meteen bij de start kwamen ruim 250 duizend openstaande banen online. Inmiddels is er een online Academy waar werkzoekenden hun competenties kunnen aanscherpen. Daarnaast kunnen ze via een gratis professionele digitale persoonlijkheidstest hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Extra hulp

Daarmee houdt het niet op. Het platform is nu al meer dan het samenbrengen van vacatures en werkzoekenden. ‘Na twee weken van ons bestaan kregen we in samenwerking met techniekopleiding.nl voor het gigantische bedrag van ruim 1 miljoen euro aan gesubsidieerde techniekopleidingen die we via ons platform Heel Nederland Werkt mochten aanbieden. En dat was nog niet alles, want de bezoekers van Heel Nederland Werkt mogen we ook gratis professioneel juridisch advies aanbieden. Een waanzinnige stap in onze missie om zoveel mogelijk Nederlanders weer te helpen aan een baan’, aldus de wereldkampioen kickboksen, die zo de werkloosheid een tik uitdeelt.

Foto: Olav Stubberud

Bron: Heel Nederland Werkt
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met