Ontwikkelingsmogelijkheden belangrijkste factor bij zoektocht nieuwe baan

The Optimist 25 jul 2017 Economie

Nederlanders die zoeken naar een nieuwe baan, vinden de ontwikkelingsmogelijkheden die een bedrijf of organisatie biedt veel belangrijker dan het salaris. Dit blijkt uit het kwartaalonderzoek dat recruitment specialist PageGroup uitvoert om de stemming onder de Europese beroepsbevolking te meten.

Volgens deze Job Confidence Index noemen maar liefst 141 van de 617 ondervraagde Nederlanders (23,7%) het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden als de belangrijkste motivatie om naar een andere baan of functie over te stappen. Nog eens 18 procent geeft aan de mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei belangrijk te vinden. Salaris scoort met 8,7 procent een flink stuk lager als reden om naar een nieuwe werkgever op zoek te gaan.

‘Ik realiseer me dat werk en salaris onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, maar tegelijkertijd kunnen we er op basis van de onderzoeksresultaten ook niet omheen dat mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan voor alles op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging,’ zegt Joost Fortuin, Managing Director van PageGroup Nederland. ‘We hebben de economische crisis achter ons gelaten, de salarissen zitten in vrijwel alle sectoren weer in de lift. Nu mensen die zekerheid voelen en zich bewust zijn van hun positie op de arbeidsmarkt, willen ze zich vooral weer ontwikkelen op persoonlijk én professioneel vlak. Bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar nieuw talent zullen iets met dit gegeven moeten doen door vanaf het eerste moment hele concrete opleidingsmogelijkheden te bieden en een helder ontwikkelingstraject op te stellen.’

Bron: MichaelPage
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.