Onderstroom podcast #4: Waarom we van artificial intelligence niets te vrezen hebben (deel 1)

The Optimist 20 jul 2020

Als je aan de meeste mensen vraagt wat Artificial Intelligence (AI) is, komen al snel onderwerpen zoals zelfbewustzijn, massamoord en The Terminator aan bod. Dit stigma is volgens Jim Stolze, oprichter van het bedrijf Aigency, al zo diep in onze tijdsgeest geworteld dat de ‘enge’ kant van AI als reden dient om het links te laten liggen bij bedrijven, in ons dagelijks leven en op grotere platforms. Deze angst is ongegrond en komt volgens Stolze voort uit een gebrek aan kennis. Daarom is het hoog tijd dat wij meer te weten komen over deze volgende stap op technologisch gebied in het eerste deel van de AI-aflevering van Onderstroom, de podcast van The Optimist.

Over twee weken zijn we er weer met het tweede deel, waarin wij samen met Jim veelvoorkomende AI-mythes weerleggen. Tot die tijd horen we graag van je! Je kan een mail sturen naar Redactie@TheOptimist.nl met vragen, ideeën of gewoon om te laten weten hoe leuk je ons vindt. Wie weet kom jij dan in ons toekomstig luisteraarssegment.

Heb jij de vorige aflevering over het Break Out Team gemist? Die kan je hier terugluisteren. In deze aflevering vertelt Yolanda Eijgenstijn ons over hoe zij, samen met haar team, ervoor probeert te zorgen dat wij een ‘coronaissance’ tegemoet gaan.

De podcast is ook te luisteren op Spotify, Apple Podcasts, Deezer en nu ook Google Podcasts en iHeartRadio.

Links:
Aigency: https://www.aigency.com

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie