Ondernemers helpen elkaar met coronaprotocollen

The Optimist 6 mei 2020 Economie

Om de economie langzaamaan weer te kunnen heropenen, stellen veel ondernemers protocollen op. Vier Utrechtse ondernemers bedachten een manier waarop ondernemers, middenstand en organisaties elkaar hierbij kunnen helpen en inspireren.

De ondernemers Henk-Jan Geel, Anneke Laverman, Erik Wouda en Frans van Bragt lanceerden www.coronaprotocollen.nl. Op deze website kunnen ondernemers praktische coronaprotocollen delen en inzien. Deze gestructureerde aanwijzingen laten zien hoe ondernemers uit diverse branches omgaan met corona.

Handigheidjes

De website ging eind april online en deelt ondertussen al meer dan honderd protocollen die gratis ingezien kunnen worden. De vastgelegde afspraken over een nieuwe manier van werken zijn niet alleen vanuit brancheverenigingen, maar ook uitgewerkte ideeën van ondernemers en bedrijven op uitvoeringsniveau, inclusief handigheidjes die de ondernemers voor hun bedrijf hebben bedacht om gebruik van het protocol eenvoudiger te maken.

De geplaatste protocollen kunnen door iedereen gedownload worden. Aangeleverde protocollen door brancheverenigingen of ondernemers worden door de initiatiefnemers geplaatst op branche-indeling. ‘Op deze wijze inspireert een kapper uit Groningen een bakker uit Woerden. En een rozenteler in Aalsmeer neemt voorbeelden over van een tandarts uit IJmuiden’, aldus Henk-Jan Geel.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie