Nieuwe groene luchtvaartmaatschappij

The Optimist 16 okt 2020 Economie

Er is voor het eerst in negen jaar een vergunning verleend aan een nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Silver Flight gaat vliegen met het groenste commerciële vliegtuig van Europa.

De nieuwe luchtvaartmaatschappij is een initiatief van groene ondernemers Sytse Bouwer en Kelly Otte. Silver Flight zal vluchten gaan maken met de Pilatus PC-12, een klein toestel dat vijftig procent minder brandstof verbruikt dan andere vliegtuigen uit dezelfde categorie. De overige uitstoot van de PC-12 wordt standaard tot nul gecompenseerd. De initiatiefnemers willen met de groene maatschappij een nieuwe manier van vliegen introduceren.

Elektrisch vliegen

Uiteindelijk wil de maatschappij volledig elektrisch vliegen. ‘Dat is nu nog niet mogelijk, maar zodra er een elektrisch toestel wordt goedgekeurd voor commerciële vluchten, voegen wij deze als eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij toe aan onze vloot’, vertelt Kelly Otto. ‘Tot die tijd blijven we stapsgewijs innoveren naar duurzaamheid tot in de haarvaten van onze vloot en organisatie.’ Dit wil de maatschappij doen door middel van biologische catering aan boord, het afschaffen van werken met papier, het gebruik van duurzame brandstof en het maken van hybride vluchten.

Zwitsers zakmes

Het vliegtuig heeft ruimte voor acht passagiers en kan worden ingezet vanaf elk vliegveld(je) in Nederland voor zakelijke, particuliere en (medische) vrachtvluchten. Passagiers hoeven hierdoor niet naar drukke luchthavens te rijden, wat uitstoot, kosten en wachttijden scheelt. Het vliegtuigje heeft door zijn veelzijdigheid de bijnaam ‘Zwitsers zakmes’ gekregen.

Bron: SilverFlight
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie