Nieuw podcasthuis: Luisterkast.nl

The Optimist 7 jul 2023 Economie

Vanaf deze week verzamelen we mooie, hoopvolle podcastseries op één plek op het wereldwijde web, namelijk in de Luisterkast. Kom er maar in!

‘Met de lancering van Luisterkast willen we de luisteraars zoektijd besparen en op nieuwe ideeën brengen’, zegt hoofdredacteur Brian de Mello. Samen met ‘Chief Impact Officer’ van de Optimist Ron van Es en het Vlaamse podcastgenie Raf Stevens nam hij het initiatief voor dit platform.

Categorieën

Op Luisterkast vind je podcasts die onder te verdelen zijn in vijf categorieën: samenleving, ecologie, zingeving, gezondheid en economie. Actuele thema’s waar veel over te vertellen en te luisteren valt. Ron: ‘Het maken van een podcast is op zich niet zo moeilijk, maar een goede podcast maken is nog een hele kunst. Wij doen ons stinkende best om Luisterkast te vullen met podcasts die je raken en waar je wijzer van wordt.’

Van prikkeldraad tot pionieren

Op Luisterkast vind je podcastseries van diverse pluimage, maar met een rode draad: laten zien dat verdieping, verbinding of simpelweg hoop mogelijk is. De podcastseries zijn gratis te beluisteren. Suggesties voor podcastseries die op Luisterkast thuishoren mogen aan de heren worden doorgegeven.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie