Nederlanders vieren steeds vaker vakantie in vakantiehuis in eigen land

The Optimist 8 aug 2017 Economie

Nederlanders gaan steeds meer op vakantie in eigen land. En dan niet in een hotel of op een camping, maar lekker in een eigen vakantiehuis. Vorig jaar werden er namelijk 3750 vakantiewoningen verkocht. Dit is 20 procent meer dan het jaar ervoor blijkt uit onderzoek van het Bureau Stedelijke Planning voor de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft uitgevoerd.

Eén van de redenen dat men ervoor kiest om een vakantiehuis aan te schaffen is de lage rente op de huizen. Een recreatiewoning is een aantrekkelijk alternatief voor het vele geld dat soms op een rekening blijft staan. Het rendement zit in het feit dat je iets doet met je geld waar je een relaxed gevoel, frisse lucht en andere voordelen bij krijgt, meldt een woordvoerder van de NVM. Vaak worden wel nieuwe, luxe of aparte vakantiehuizen verkocht. Tinyhouses, boomhutwoningen en luxe huisjes zijn ook in trek. In 2016 werden 1200 nieuwe recreatiewoningen gebouwd.

De meeste recreatiewoningen werden in 2016 in het kustgebied van Noord-Holland opgeleverd. Dit waren er ruim 350. Ook Duitsers en Belgen kopen vaak een huisje in ons land. Op de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug zijn veel oude huisjes, maar daar zijn de transactieprijzen beneden gemiddeld. Het aantal te koop staande huizen daar stijgt. Vorig jaar lag deze transactieprijs ruim boven de 140.000 euro, wat vier procent hoger is dan in 2015. In 2008 had de verkoop een topjaar, toen was het nog 170.000 euro.

Bron: AD
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.