MonDaily: de week van New Future Lab

The Optimist 27 nov 2023 Economie

Optimist Media doopt deze week om tot de week van New Future Lab. New Future Lab is een collectief dat een ondernemende kracht biedt voor maatschappelijke vraagstukken. In het lab – dat te vinden is in Delft – is er ruimte om te werken en is er veel samenwerking tussen de verschillende bedrijven en ondernemers.

Kristel Thieme is oprichter van New Future Lab. Het ontstond toen ze na haar studie op zoek was naar een plek waar ondernemers samen konden komen. ‘Ik merkte als ondernemer dat ik behoefte had aan een plek waar ideeën en passie samenkomen.’ Uit die ambitie kwam New Future Lab voort. ‘New Future Lab is eigenlijk een verbinder en aanjager. Soms komen er partijen die onze hulp inschakelen. Soms hebben we zelf ideeën waar we iets mee willen en soms zijn mensen hier met iets bezig en vinden ze een partner in een van de andere ondernemers.’

Naast dat het borrelt van alle ideeën is New Future Lab voor ondernemers ook een stabiele basis. ‘Het ondernemerschap kan ook best spannend zijn en het is heus niet altijd leuk. Wij proberen elkaar daarom bij te staan als het lastig is, dat hoort er immers ook bij.’ Meestal zijn er zo’n veertig à vijftig mensen aanwezig in het Lab, sommigen hebben een vaste werkplek en anderen werken aan een van de flexwerkplekken. ‘We lunchen altijd samen. Verder doet iedereen gewoon zijn ding, maar de lunch is een fijn moment om even contact te hebben.’ Op dat soort momenten kunnen er ook mooie samenwerkingen ontstaan. De ondernemers staan professioneel en persoonlijk voor elkaar klaar.

Kristel hoopt dat New Future Lab ondernemers en organisaties kan ondersteunen die op een positieve manier bijdragen aan onze toekomst. ‘Wij zijn een plek waar frisse ideeën elkaar ontmoeten.’ Er lopen dan ook veel verschillende mensen rond in het lab. Elke ondernemer die onderdeel is van New Future Lab heeft een visie over hoe de wereld eruit zou moeten zien. Alle ondernemers zetten zich daar op hun eigen manier voor in. ‘Iedereen vult elkaar aan en daardoor delen we elkaars successen.’ Lachend zegt Kristel dat het eigenlijk gewoon een grote familie is.

Deze week staat in het teken van alle mooie dingen die worden neergezet door ondernemers die zijn aangesloten bij New Future Lab. Elke dag verschijnt er een portret waarin een van de ondernemers aan het woord is. Wat zijn hun verhalen en waar strijden zij voor? Houd onze social media daarom in de gaten voor alle portretten!

 

Foto: Marianne Q Fotografie

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie