Platform MEOW biedt alternatief voor thuiswerken

The Optimist 30 sep 2020 Economie

De komende drie weken worden we geadviseerd zoveel mogelijk thuis te werken. Maar ook zonder coronamaatregelen lijkt het erop dat thuiswerken de toekomst heeft. Toch kunnen er nadelen zitten aan dit nieuwe werken. Bovendien is vanuit huis werken niet voor iedereen een goede keuze. Tech startup MEOW speelt hierop in en transformeert luxe hotels naar bijzondere werkplekken.

Volgens 70 procent van de CEO’s wereldwijd is flexwerken de toekomst. Voor veel mensen betekent dit dat ze voornamelijk thuis zullen gaan werken. Hoewel dit in het begin voornamelijk voordelen oplevert, kan langdurig thuiswerken leiden tot mentale klachten. Tegelijkertijd ziet de Amsterdamse ontwerpstudio D/DOCK de hotellerie razendsnel veranderen. Deze twee veranderingen telden ze bij elkaar op en vervolgens lanceerden ze het platform MEOW (My Extraordinary Workspace), waarbij thuiswerkers eenvoudig een werkplek kunnen boeken in een luxe hotel in de buurt.

Vijfsterrenwerkplek

Steeds meer thuiswerkers zoeken naar goede alternatieven voor een werkplek. Daarbij staan hotels open voor nieuwe manieren om omzet te genereren. In de MEOW app wordt daarom de hotellerie gekoppeld aan thuis- en flexwerkers. Voor een bedrag van 15 euro kun je via de applicatie een werkplek in een gezamenlijke ruimte boeken van een vier- of vijfsterrenhotel, en gebruikmaken van de faciliteiten die het hotel biedt. Tegen een variabel tarief kunnen er ook hotelkamers worden geboekt als privékantoor voor een dag. Bekende hotels, zoals De L’Europe, Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Hotel Okura Amsterdam en W Amsterdam hebben zich bij het platform aangesloten. Ook in Rotterdam (Hotel The Slaak), Den Haag, Utrecht en Maastricht (Hotel Monastère) is het animo groot.

De MEOW app is te downloaden via de App Store en Google Play.

MEOW is opgericht door D/DOCK, een Amsterdamse ontwerpstudio, bekend door zijn betekenisvolle design projecten met een positieve impact op mens, natuur en omgeving. The Optimist publiceerde eerder over D/DOCK als wereldvastgoedverbeteraar en het circulaire interieurbedrijf Furnify, dochterorganisatie van D/DOCK.

Bron: MEOW
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie