Op zoek naar duurzame en inclusieve bestuursmodellen

The Optimist 4 dec 2020 Economie

We moeten af van onze knellende bestuursmodellen gericht op winst in plaats van waarde. Een duurzaam en inclusief bestuursmodel, ook wel governance genoemd, wil iedereen, maar hoe doe je dat? Tijdens een live talkshow op 11 december gaat Mildred Hofkes namens het platform Nieuw Bestuur op zoek naar antwoorden.

In de zomereditie van The Optimist (nr. 193) gaven wij Mildred als gastredacteur de ruimte om verhalen over het nieuwe leiderschap op te tekenen. Zij legde hierbij het accent op het fenomeen stakeholderwaarde, dat in plaats moet komen van puur winstbejag en aandeelhouderswaarde. Ook ziet zij de verbinding tussen de zittende bestuurders en toekomstige bestuurders als een belangrijk thema.

Inmiddels heeft zij met haar onderzoeksorganisatie Bureau Hofkes voor de vierde keer onderzoek gedaan naar de ‘toon aan de top’, waarbij verwachtingen en realiteit met betrekking tot toekomstbestendig besturen in kaart zijn gebracht. Mildred vroeg 40 topbestuurders hoe het komt dat bestuurders falen in hun ambitie om te verduurzamen en hun organisatie ‘inclusief’ te besturen. En wat kunnen wij daarvan leren? ‘Want ook bestuurders zijn net mensen’, aldus de onderzoekster. De uitkomsten van dit onderzoek zullen tijdens het online evenement op 11 december gepresenteerd worden, en meer.

Hier kun je je gratis aanmelden voor deze live talkshow met bijzondere gasten. Het evenement vindt op vrijdag 11 december 2020 plaats, van 14:30 tot 16:00 uur.

LET OP! vanwege het interactieve karakter is er een beperkt aantal participerende deelnemers mogelijk. Acceptatie op volgorde van binnenkomst, dus meld je snel aan.

Bron: Nieuw Bestuur
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie