Kruidenfabrikant wint Purpose Award 2019

The Optimist 20 dec 2019 Economie

De Purpose Award werd op 17 december 2019 uitgereikt. De award is een aanmoedigingsprijs die wordt uitgereikt aan een bedrijf of persoon waarbij de invloed van purpose zichtbaar is. De prijs is een initiatief van Purpose Day, dat jaarlijks wordt georganiseerd door Purpose Way, Thrive Institute en Friends for Brands.

De winnaar van de Purpose Award 2019 is Verstegen Spices & Sauces. De uitreiking vond plaats op het terrein van de kruidenfabrikant. The Optimist was aanwezig bij deze uitreiking en sprak met Verstegen topman Michel Driessen.

Verbinding

Michel Driessen: ‘Het is mijn droom om de hele keten, van consument tot aan de boer met alle handelspartners ertussen, aan elkaar te koppelen. Waarbij Verstegen met de hoogste kwaliteitsstandaarden, innovatiekracht, snelheid, duurzaamheid en service als schakel die verschillende werelden met elkaar verbindt.’ Om deze verbinding tot stand te laten komen, focust de kruidenfabrikant zich de komende tijd op de samenwerking tussen de afdelingen van het bedrijf en verschillende afnemers.

Voedselveiligheid

Onder hoge kwaliteitsstandaarden valt onder andere de voedselveiligheid. Dit is dan ook een terugkerend item voor de fabrikant. Verstegen investeert veel tijd in de voedselveiligheid, dat ook in het nieuwe jaar van groot belang blijft.

Duurzaamheid

De kruiden- en specerijenketen moet nog veel stappen maken op het gebied van duurzaamheid. Driessen: ‘De hele keten moet open, eerlijk, transparant en gericht op continuïteit en het milieu zijn.’ Hij vertelt dat Verstegen een intrinsieke motivatie heeft om de keten te verduurzamen. Het bedrijf is momenteel met veel projecten omtrent duurzaamheid bezig. Volgend jaar wil de fabrikant CO₂-neutraal zijn. Driessen zegt: ‘Ik heb drie dochters. Ik hoop het bedrijf ooit over te kunnen dragen aan één van hen. Dan moet het wel een bedrijf zijn dat een positieve bijdrage aan de wereld levert.’

Duurzaamste bedrijf van Nederland

De kruidenfabrikant won niet alleen de Purpose Award, ook is Verstegen onlangs door het publiek verkozen tot duurzaamste bedrijf van Nederland.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie