Jongen met Down zet miljoenenbusiness op

The Optimist 11 apr 2018

De New Yorkse John Cronin heeft het syndroom van Down. Dit hield hem niet tegen om zijn dromen na te jagen en een bedrijf op te richten, en met succes. Hij is een voorbeeld voor velen.

Dat je altijd je dromen achterna moet jagen bewijst Cronin. Ondank zijn beperking én jonge leeftijd is het hem gelukt een miljoenenbusiness op te richten.

Sokken, sokken en meer sokken

Cronin zat vol ideeën. Zo leek het hem leuk een foodtruck te beginnen, maar ook had hij een voorliefde voor sokken. Samen met zijn vader besloot hij in 2016 een bedrijf op te richten met de slogan ‘Sokken, sokken en meer sokken’. Een website met logo werd ontworpen en zo was John’s Crazy Socks geboren.

Stormloop

Nog geen maand later, op 9 december 2016, gingen vader en zoon van start met hun sokkenbedrijf. De respons was overweldigend. Het duo zat zelfs zo snel door hun voorraad heen dat ze naar de plaatselijke winkel moesten om hun kerstsokkenvoorraad op tijd aan te vullen. Inmiddels weten vader en zoon goed hoe ze hun bedrijf moeten runnen. Cronin zelf vindt het geweldig om de sokken uit te zoeken en klaar te maken voor verzending. Bij iedere bestelling zit dan ook een persoonlijk bedankje van hem.

<h2?Een kans bieden

Ook nu is het businessmodel nog steeds erg succesvol. Zo heeft het duo in iets meer dan een jaar 42 duizend bestellingen verzonden en bijna 1,4 miljoen euro omzet gedraaid. Volgens de vader van John is dit grote succes te danken aan de toewijding van zijn zoon, maar ook door bepaalde principes waar ze zich aan houden. Zo wil het duo inspireren en mensen met een beperking een kans geven om te werken.

Geven

Daarnaast geeft John’s Crazy Socks terug aan de maatschappij. Zo doneert de onderneming vijf procent van de winst aan de Special Olympics – zelf is John ook Olympiër en is hij hard aan het trainen. Ook worden speciale sokken ontworpen om met de winst daarvan goede doelen te ondersteunen. Het teruggeven aan de maatschappij is dan ook erg belangrijk voor het duo.

Wie inspireert jou om je dromen na te jagen?

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie