Wat is familie eigenlijk? Je leest het in het nieuwe The Optimist Magazine!

The Optimist 29 jun 2018 Economie

Er is weer een nieuwe uitgave van The Optimist. Het thema van dit nummer is familie, in zijn vele verschijningsvormen! Het themanummer is weer lekker gevuld met interessante en inspirerende verhalen.

Familie

Als je er over nadenkt is familie een opmerkelijk fenomeen. Je wordt er mee geboren, en je zit er voor het leven aan vast. Gedurende je leven zijn er ook genoeg mensen – met wie je welliswaar bloedband hebt¬ –die familie worden. Het hoeft zelfs niet eens een mens te zijn, een huisdier is soms even dierbaar. Misschien is zielsverwantschap wel het beste woord hiervoor. Zielsfamilie zou je het zelfs kunnen noemen. We gingen op zoek en vonden een paar van die bijzondere familiebanden. Of zo u wilt: zielsbanden.

Zo kun je niet alleen lezen over één van Nederlands bekendste familiebedrijven, maar ook over adoptiefamilies, nieuwe familievormen en het gevoel van broederschap met mannen die niet je broer zijn. Vilan van de Loo vertelt over de liefde van haar leven, hoe ze hem verloor en hoe er nu een nieuwe man in haar leven is. Ze heeft het dan over haar katers Tim en Bertje.

Street art, geluk en de ziel

Het beeldverhaal van deze editie neemt je mee door de grootste steden ter wereld. Kunst is namelijk beslist niet alleen in musea te vinden. Moderne steden zoals Berlijn, Parijs en Londen zijn er vol van: street art. De prachtig geverfde muren in het centrum en de buitenwijken van de stad. Meestal gratis te bewonderen, als je je ogen (en geest) maar open houdt. We selecteerden drie prachtige voorbeelden.

De boeken van geluksambassadeur Leo Bormans bereikten Barack Obama, Angela Merkel en Kofi Annan. Zijn verhalen dagen je uit om je eigen geluk te vergroten en de kwaliteit van je leven te verbeteren. Bormans: ‘Geluk zou onze belangrijkste prioriteit moeten zijn’. Ook kan je alvast een kijkje nemen in het boek van Thomas Moore, De Ziel Kent Geen Leeftijd.

Vanaf 27 juni op je deurmat

Ben je abonnee? Dan ligt de extra dikke zomereditie over Familie inmiddels op je deurmat (of is het nog onderweg naar je brievenbus). Als abonnee kun je ook online bladeren door het magazine bij Mijn Account. De losse artikelen kun je online lezen bij Artikelen

Ben je nog geen abonnee, maar wel benieuwd naar ons nieuwste magazine? Dan kun je ons nieuwste magazine bij ons in de webshop bestellen of neem een abonnement op The Optimist. Zo mis je nooit meer één van onze optimistische verhalen, nieuwe inzichten en de leukste winacties!

Heb jij de nieuwste The Optimist al gelezen? Wij zijn benieuwd. Laat je ons weten welk artikel indruk op je heeft gemaakt?

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie