Goedkoop uiteten door corona

The Optimist 10 aug 2020 Economie

Van een lekkere avond uiteten wordt natuurlijk iedereen wel blij, maar de aanslag op je portemonnee is minder leuk. Door een bijzondere coronamaatregel zal dat voor mensen in het Verenigd Koninkrijk de komende tijd geen probleem meer zijn.

Zoals veel van ons intussen weten is de horeca een van de grootste coronaslachtoffers. Naast dat ze voor langere tijd de deuren moesten sluiten, hebben ze nu ook te kampen met een stuk minder klandizie. Daarom grijpt het Verenigd Koninkrijk in. Britse restaurants kunnen hun klanten de hele maand augustus 50 procent korting geven op eten en drinken. Aan restaurants die zich opgeven legt de overheid dan de rest bij.

Ma-di-wo

Er zijn wel een paar voorwaarden aan de kortingsactie: de actie geldt niet op alcoholische dranken, er is een maximum korting van 10 pond per klant en de korting is alleen geldig op maandag, dinsdag en woensdag. Intussen hebben al meer dan zeventigduizend restaurants, pubs en kantines zich aangemeld. De actie gaat de Britse regering waarschijnlijk een half miljard pond kosten.

Bron: NU.nl
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en idee√ęn die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie