Fonds voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden

The Optimist 9 nov 2021 Economie

Voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden is er gebrek aan toegang tot financiering. Dit maakt het voor hen lastig om een bedrijf te beginnen en op eigen benen te staan. Daarom start microfinancieringsplatform Wakibi het Women Empowerment Fonds.

Vrouwen in ontwikkelingslanden willen vaak ondernemer worden om uit de armoede te komen. Als vrouw zijnde lopen zij tegen vele uitdagingen aan. Zo worden vrouwelijke ondernemers vaak niet serieus genomen, moeten ze balanceren tussen het zorgen voor de familie en het opbouwen van een bedrijf, en hebben ze dikwijls geen toegang tot relevante opleidingen. Tot slot missen zij vaak de basisvoorwaarde om te kunnen ondernemen: financiering.

Microkrediet

Met microkredieten helpt microfinancieringsplatform Wakibi deze vrouwen om economisch onafhankelijk te worden. Daarnaast draagt het Women Empowerment Fonds bij aan tien doelstellingen uit de Sustainable Development Goals van de VN, waaronder armoedebestrijding, gendergelijkheid, eerlijk werk, economische groei en partnerschappen. 

Zowel bedrijven als particulieren kunnen vrouwen in ontwikkelingslanden steunen. Dit kan al vanaf vijf euro eenmalig of in abonnementsvorm. De vrouwelijke ondernemers betalen gemiddeld binnen anderhalf jaar het geld terug, waarna het geld naar een andere vrouwelijke ondernemer gaat om zo maximaal sociaal rendement te realiseren.

Het Women Empowerment Fonds is met behulp van ondersteuning van de Triodos Foundation en Jolanda Degen opgezet. Doneren kan hier.

Voor ondernemers in ontwikkelingslanden is er een groot belang voor eerlijke handel. Lees hier meer over in deze daily.

 

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie