Eerste FREITAG store vestigt in Nederland

Yildiz Celie 18 jul 2018 Economie

Het verantwoorde Zwitserse tassenmerk FREITAG opende op vrijdag 13 juli zijn eerste vestiging in Nederland. Het merk ontwikkelt al 25 jaar functionele, duurzame tassen en accessoires van dekzeilen. Het is een van de eerste merken die het upcyclen op de kaart zette.

Upcyclen is het van afvalstoffen iets bruikbaars ontwikkelen. Vanaf vrijdag is het volledige assortiment met zo’n tweeduizend tassen verkrijgbaar in hartje Rotterdam. Dekzeilen zijn het grootste afvalproduct van het langeafstandsvervoer in Europa. Het merk blaast al een kwart eeuw nieuw leven in dit product. Denk aan fietstassen, rugzakken en laptoptassen, maar ook luxueuze schoudertassen, pasjeshouders, agenda’s, notitieboekjes en iPhone hoesjes.

Het FREITAG-verhaal startte in 1993. Grafisch ontwerpers Markus en Daniel Freitag waren op zoek naar een functionele, waterafstotende en robuuste tas voor hun creatieve werk. Geïnspireerd door het zware verkeer in Zürich voor hun appartement ontwikkelden zij een boodschappentas van afgedankte dekzeilen afkomstig van vrachtwagens, van afgedankte binnenbanden afkomstig van fietsen en van autogordels.

Van vrachtwagenzeil tot tas

Het merk is een wereldwijd succes. Iedere tas is gerecycled en vertelt zijn eigen verhaal. Of zoals Freitag betaamt: ‘We think and act in cycles and cycle!’ Inmiddels bestaat de hele collectie uit tachtig modellen. FREITAG verkoopt zijn tassen en accessoires over de hele wereld via 460 geselecteerde verkooppunten en in 21 FREITAG Stores. Het hoofdkwartier is gevestigd in Zurich. Na Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Italië heeft de tassenmaker uit Zürich het vlakke Nederland ontdekt.

FREITAG Store Rotterdam is een samenwerking met de Leidse conceptstore EDUARD en is gevestigd aan de Van Oldenbarneveltstraat 137 in Rotterdam. De winkel is te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.30 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Yildiz Celie

Yildiz Celie

Yildiz Celie (1979) is nieuwsgierig naar het leven, optimistisch over duurzaamheid en heeft een achtergrond...

Meer over Yildiz Celie >

Reacties

Geef een reactie