Dit zijn de winnaars van de Social EnterPrizes

The Optimist 21 jul 2022 Economie

Vijf ondernemers vielen afgelopen maand in de prijzen tijdens de eerste editie van de Social EnterPrizes. Seepje was daarbij de grote winnaar.

410 nominaties

Met de Social EnterPrizes wordt sociaal ondernemerschap in de spotlights gezet. Tussen 6 april en 13 mei kon iedereen sociale ondernemingen nomineren voor vijf verschillende categorieën. In totaal kwamen er 410 nominaties binnen, waarna het team van Social Enterprise NL een selectie maakte.

Vijf winnaars

De uiteindelijke winnaars werden bepaald door een jury. Deze bestond uit toonaangevende experts zoals Willemijn Verloop, Eppo Bruins, Maria van der Heijden en Idriss Nor.

Seepje werd gekozen als winnaar in de categorie Social enterprise van het jaar. Deze prijs gaat naar de sociale onderneming die de grootste impact heeft gemaakt. Henk Jan Beltman (Tony’s Chocolonely), namens de jury: ‘De keuze was lastig, want alle vijf genomineerde ondernemingen hebben laten zien grote impact te maken. De keuze is voor ons op Seepje gevallen, omdat zij niet alleen indrukwekkende groei hebben laten zien, maar ook met een gedurfde campagnes aanzetten tot systeemverandering.’

De vier overige winnaars zijn WEAR (Nieuwkomer van het jaar), Fleur Bakker (Vrouwelijke ondernemer van het jaar), The Coulour Kitchen (Social partnerschap van het jaar) en Oma’s Soep (Publieksprijs).

De Social EnterPrizes is een initiatief van Social Enterprise NL. De prijzen werden uitgereikt op 30 juni 2022 tijdens het 10 jaar Social Enterprise NL Festival. Het prijzengeld en een bijhorend coachingstraject wordt mogelijk gemaakt door het ABN AMRO Versnellingsfonds.

Meer informatie: www.socialenterprizes.nl / www.social-enterprise.nl

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie