De toekomst lijkt dichtbij tijdens de CES 2020

The Optimist 13 jan 2020 Economie

Vorige week werd weer de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) gehouden in Las Vegas. Dit evenement biedt een wereldwijd podium voor de nieuwste technologische innovaties en ontwikkelingen. Van vliegende auto’s tot een minirobot die wc-papier brengt als je zonder zit. Wij zetten onze favoriete gadgets en bekendmakingen van het evenement op een rij voor je.

Exoskelet

Het Amerikaanse bedrijf Sarcos maakte bekend dat zij in samenwerking met Delta Airlines als een van de eersten exoskeletten gaan testen in de werkomgeving. Een exoskelet is een soort harnas dat helpt bij het uitvoeren van zware taken die je normaal niet in je eentje zou kunnen. Zo kan het exoskelet van Sarcos, naast zijn eigen gewicht, meer dan 90 kilogram tillen. En dat doet dit pak ook heel precies. Het reageert in milliseconden op de bewegingen van de gebruiker. Fabrieksmedewerkers van Delta Airlines gaan met de pakken onder andere zware vliegtuigonderdelen en machines vervoeren.

Hydraloop

Ook Nederland was van de partij op het evenement, en viel met de zogenaamde Hydraloop zelfs in de prijzen. Dit waterrecycling systeem won in de categorie ‘duurzaamheid, ecologisch ontwerp en slimme energie’ de prijs voor de beste innovatie. Het apparaat is de eerste van zijn soort en combineert allerlei systemen en technologieën om viezigheid, zeep en ander vuil uit water te halen. Zo kan je volgens Hydraloop wel 85 procent van je huishoudelijk water opnieuw gebruiken. Het bedrijf stelt dat er door de wereldwijde afname van schoon en drinkbaar water veel te halen valt uit waterrecycling. Bovendien bespaar je door zelf water te zuiveren ook nog eens veel stroom.

Robot Chef

Na een lange dag werken heb je misschien niet altijd even veel zin om te koken, en met de zogenaamde ‘Bot Chef’ van Samsung hoeft dat misschien ook helemaal niet meer. Twee robotarmen die onder een keukenkastje hangen bereiden volgens Samsung namelijk met gemak de ingewikkeldste gerechten voor je. De robot kan snijden, het fornuis gebruiken en zelfs een lekkere kop koffie zetten. Wanneer de robot te koop is heeft Samsung nog niet bekendgemaakt, maar wij van de redactie kunnen niet wachten tot we mogen genieten van een salade gemaakt door de kersverse chef.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie