De anticonceptie-app werkt!

The Optimist 21 jun 2017 Economie

Of je nou zwanger wilt worden of probeert dit te voorkomen: je kunt hiervoor vanaf nu gebruikmaken van een slimme app. Deze nieuwe app bevat een zeer complex algoritme dat de vruchtbaarheid van een vrouw in de gaten houdt om haar te vertellen wanneer ze het meest en het minst waarschijnlijk kans heeft om zwanger te worden.

Dat heeft ertoe geleid dat het de eerste, door de Britse National Health Service (NHS) goedgekeurde, anticonceptiesoftware op de markt is geworden. Natural Cycles bestaat sinds 2013 en het heeft wereldwijd inmiddels zo’n 150.000 gebruikers. De app is ontwikkeld door Elina Berglund, een 32-jarige natuurkundige uit Zwitserland, tezamen met haar man, Dr. Raoul Scherwitzl, een postdoctorale onderzoeker. Het komt erop neer dat ze vrouwen een beter alternatief wilden bieden om een zwangerschap te kunnen regelen, anders dan door gebruik te maken van de hormoonregulerende pil, condooms die kunnen scheuren of riskante spiraaltjes.

De app is ondertussen uitgebreid getest en beoordeeld en zou zomaar veel impact kunnen hebben – letterlijk – op de levens van veel mensen.‘Ik wilde mijn lichaam een pauze geven van de pil,’ vertelt de uitvindster, ‘maar ik kon geen goede vorm van natuurlijke geboortebeheersing vinden, dus ik schreef een algoritme voor mezelf.’

Bron: PSFK
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.