China wil minder vlees en meer groente: gezond voor mens en milieu

The Optimist 22 jun 2016

De Chinese overheid wil de vleesconsumptie met de helft terugbrengen en meer groenten op het menu zien. De maatregelen kunnen helpen om zowel de gezondheid van de burgers als het milieu te verbeteren. Vanwege de snelle economische groei is vlees in enkele decennia zeer populair geworden. Vijfentwintig jaar geleden at de Chinees gemiddeld nog 13 kilo vlees per jaar, als luxe lekkernij, nu is dat 63 kilo. Nieuwe richtlijnen van het ministerie van Gezondheid moeten de dagelijkse consumptie terugdringen. Als dit advies wordt opgevolgd, berekent Trouw, kan de uitstoot van China’s veestapel worden teruggebracht met 1 miljard ton in 2030, wat een uitstoot van 1,8 miljard ton in dat jaar zou betekenen. Om daar te komen, heeft de overheid een campagne gelanceerd met steun van acteur Arnold Schwarzenegger en regisseur James Cameron. “Het halveren van de vleesconsumptie in China zou niet alleen een enorme invloed hebben op de volksgezondheid,” zegt Cameron, “het is een enorme stap in het terugdringen van de CO2-uitstoot.”

Bron: Trouw

Reacties

Geef een reactie