Changemakers van Nederland verzamelen zich

The Optimist 22 mei 2020 Economie

Al voor de coronacrisis was DuurzaamBedrijfsleven ervan overtuigd dat er verandering moest komen. Nu in deze tijden allerlei weeffouten in onze economie en maatschappij naar boven lijken te komen, grijpen zij deze week hun kans met de oprichting van de community Change INC.

Actief naar een toekomsteconomie toewerken is niet alleen belangrijk achter de schermen. Het moet volgens oprichter van het bussinessplatform DuurzaamsBedrijfsleven, Yoeri van Alteren, ook op een groter podium gedeeld worden. ‘Deze coronatijd heeft ons duidelijk laten zien dat snelle verandering wel degelijk mogelijk is. En noodzakelijk. We maken ons zorgen over de toekomst en zijn bang voor een economische crisis. Met Change INC. wil ik vertrouwen wekken in de toekomst. Morgen wordt vandaag bedacht.’

Dit gaat het initiatief doen door actief verbindingen te creëren tussen allerlei bedrijven. Bovendien is er sinds woensdag ook Change-Inc.com, wat een platform moet gaan vormen voor het bedrijfsleven van vandaag en vooral morgen. Op deze manier kunnen deze bedrijven elkaar inspireren, bijvoorbeeld door te laten zien hoe ze succesvol hun klassieke businessmodellen kunnen veranderen.

Nu al bestaat Change INC. uit 100 toekomstmakers. Grote namen zoals Grolsch, Rabobank en Hak hebben zich aangesloten bij de beweging. Maar ook kleinere, minder bekende bedrijven zoals Eteck en de Hendrik Veder Group. ‘Veel bedrijven zijn vandaag al bezig met het vormgeven van de toekomsteconomie. Met Change INC. hebben we de belangrijkste toekomstmakers verbonden. En met Change-inc.com kan iedereen onderdeel worden van die toekomst’, aldus de initiatiefnemers. Zij gaan ervan uit dat het niet bij honderd deelnemers blijft. Daarom roepen zij ook andere bedrijven op om onderdeel te worden van verandering en samen de toekomst van Nederland versneld vorm te geven.

Meer informatie: www.change-inc.com

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met