Bedrijven strijden voor de Climate Positive Award

The Optimist 11 mei 2022 Economie

Om organisaties te stimuleren hun volgende stap in duurzaamheid te zetten, daagt The Farm Kitchen de duurzaamste bedrijven van Nederland uit om te strijden voor de Climate Positive Award 2022. Na deze eerste editie vindt de award uitreiking jaarlijks plaats.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de belangrijkste pijlers in het Nederlandse bedrijfsleven. Zo toont onderzoek aan dat ruim zestig procent van de bedrijven hierin actie onderneemt. Helaas is dit percentage al drie jaar op rij amper veranderd¹. Volgens The Farm Kitchen, die zelf werkt aan een gezonde en duurzame voedselketen, is er genoeg winst te behalen. Zo is bij tachtig procent van de organisaties de bedrijfskantine nog ongezond en niet duurzaam.

Koplopers

Met de Climate Positive Award wil The Farm Kitchen koplopers in het zonnetje zetten en andere organisaties inspireren om duurzamer te worden. Nadat de inschrijving op 24 mei sluit, wijst het panel tien finalisten aan. Dit panel bestaat uit zeven onafhankelijke experts op het gebied van klimaat, eten en bedrijfsvoering. Vervolgens mogen Nederlanders stemmen op hun favoriet. Uiteindelijk worden de resultaten naast het oordeel van het panel gelegd om tot een winnaar te komen. Eind juni is de uitreiking van de Climate Positive Award 2022 in The Farm Kitchen’s Kookfabriek in Amsterdam.

Wil je meer lezen over duurzame initiatieven van bedrijven? Lees dan dit artikel over het bedrijf dat al twaalf jaar helpt om zoveel mogelijk huishoudens te verduurzamen. Onlangs wonnen zij de FD Gazellen Award.

¹ING onderzoek: Verduurzaming Nederlandse bedrijfsleven stagneert

Foto: Groente-chef Jonathan Karpathios en nature impact-ondernemer Xander Meijer, oprichters The Farm Kitchen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie