Actie voor vluchtelingen in Deventer

The Optimist 6 dec 2022

In Deventer verblijven sinds kort 180 vluchtelingen op het schip ‘Princesse de Provence’. Om hen een warme kerst te bezorgen, zetten twee organisaties een actie op om geld op te halen.

Geen plek in Ter Apel

Voor de groep asielzoekers – met mensen afkomstig uit verschillende landen – was in Ter Apel geen plek. Gemeente Deventer voorziet deze mensen nu van eten en een tijdelijke slaapplaats op het schip. Om hen meer te geven dan alleen ‘bed, bad en brood’ bundelen Bureau de werkvloer en Stichting Ubuntu Nederland de krachten.

Activiteitenplan

‘Ieder mens heeft behoefte aan ontwikkeling, aan activiteit, aan groei, aan nuttig zijn’, meldt de stichting. ‘Helaas mogen deze mensen in Nederland niet werken, maar we kunnen er wel aan bijdragen dat ze niet stilstaan.’
De organisaties stelden een activiteitenplan op en proberen hiermee te voorzien in verschillende behoeften, zoals taalles, sport, boeken, kappers en rondleidingen door de stad. Met de feestdagen in het vizier vragen ze met de actie #iedereenaanboord om financiële steun voor een warme en gezellige kerst.

Doneren

Om de vluchtelingen in Deventer een prettige tijd te bezorgen, kan er door iedereen die iets kan missen gedoneerd worden op het rekeningnummer van Stichting Ubuntu Nederland: NL44RABO 0122 940 652 onder vermelding van #iedereenaanboord. De stichting (met ANBI-status) zorgt dat de giften op de juiste plaats terechtkomen.

Wil je iets anders doen voor de asielzoekers? Stuur dan een mailtje naar: info@bureaudewerkvloer.nl.

Bron: Stichting Ubuntu Nederland
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie