In 2025 zullen alle verpakkingen van Unilever recyclebaar zijn

The Optimist 18 jan 2017

Unilever belooft dat al zijn verpakkingen per 2025 van herbruikbaar plastic zullen worden gemaakt. Op dit moment is het bedrijf bezig om per 2020 alle verpakkingen een derde lichter te maken. Toch zegt directeur Paul Polman dat de industrie nog meer moet doen om het milieu goed te onderhouden. Polman benadrukt dat samenwerking tussen bedrijven en overheden noodzakelijk is om het probleem van plastic afval in de oceaan aan te pakken.
‘Om dit probleem effici├źnt te behandelen, moeten er oplossingen worden bedacht die er uiteindelijk voor zorgen dat het plastic niet meer in het water terecht kan komen’, aldus Polman.
‘We hopen dat deze oplossingen anderen in de industrie zullen aanmoedigen om samen te werken aan deze vooruitgang en dat in de toekomst alle plastic verpakkingen voortaan volledig recyclebaar zijn en ook daadwerkelijk worden gerecycled’.
Volgens de Ellen MacArthur Foundation (EMF) wordt slechts 14 procent van alle plastic verpakkingen ter wereld gerecycled. De organisatie schat dat er in 2050 meer plastic dan vis in de oceanen zal zijn. Samen met andere bedrijven, waaronder Unilever, werkt de EMF aan het ontwerpen van nieuwe verpakkingen.

Bron: Independent

Reacties

Geef een reactie