155.000 huishoudens krijgen huurverlaging

The Optimist 7 dec 2021 Economie

Woningcorporaties hebben dit jaar aan 155.000 huishoudens huurverlaging gegeven. Deze huurders betaalden in verhouding tot hun inkomen te veel huur.

Begin dit jaar is een nieuwe wet ingegaan die bewoners van een sociaal huurhuis onder bepaalde voorwaarden recht geeft op een lagere huurprijs. Daarbij worden woningcorporaties door het kabinet tegemoetgekomen met een verlaging van de verhuurderheffing. Het gaat hierbij om eenpersoonshuishoudens met een inkomen tot 24 duizend euro per jaar en meerpersoonshuishoudens die minder verdienen dan 32 duizend euro per jaar. Wanneer deze huishoudens meer huur betalen dan 633,25 euro per maand, hebben ze recht op een verlaging.

Huurverlaging

155.000 huishoudens blijken aan deze voorwaarden te voldoen, meldt demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Zij ontvingen van hun woningcorporatie inmiddels een huurverlaging van gemiddeld veertig euro per huishouden per maand. Hierbij is gekeken naar het inkomen over 2019. Huishoudens die in 2019 een te hoog inkomen hadden, maar inmiddels minder verdienen, kunnen zelf een verlaging aanvragen. Verwacht wordt dat nog eens vijfduizend huishoudens via deze weg een verlaging kunnen krijgen.

Er is veel krapte op de woningmarkt. Toch zijn er meer opties dan je denkt. Lees deze daily als je wil weten hoe je toch nog een huis bemachtigt.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie