Daar zit wat in

Robert Visscher 141 november 20112011
Waarom junkfood niet zo slecht is als we denken Rob Lyons | 141 november 2011 issue Foto: Shawn Hempel/dreamstime.com Praat mee op twitter! Gebruik #watisjunkfood in je tweet. Gezondheidsexperst schreeuwen moord en brand over waarom we de McDonalds en Burger King moeten mijden, maar klopt het wel dat junkfood minder voedzaam is dan ‘echt’ voedsel? Lees het verrassende antwoord hierop in het novembernummer van Ode. Want neem de klassieke Big Mac van McDonald’s. Het broodje, inclusief twee dunne plakjes gehakt en een sneetje fabriekskaas, bevat ongeveer 500 calorieën. De bijbehorende frietjes zijn verrassend gezond: een kilo frites bevat aanzienlijk meer vitamine C dan een kilo appels. Een portie frites bevat tussen de 25 en 33 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C voor een volwassene. Een ander voorbeeld is de verguisde döner-kebab: gekruid lamsgehakt met sla in pitabrood. Het is wel een vet gerecht – er komt veel vet aan te pas om te -voorkomen dat het vlees aan het spit verbrandt – maar het vormt een voedzame maaltijd, al is het met een hoog caloriegehalte. Onze voedselwaakhonden zouden door het lint gaan als je ze zou vertellen dat de voedingswaarde van een maaltijd van McDonald’s of een döner-kebab

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Robert Visscher

Meer over Robert Visscher >

Reacties

Geef een reactie