Martin ten Donkelaar stond in onze vorige editie met zijn levensverhaal én zijn boek over de Italiaanse keuken van de streek Piemonte. We kregen de vraag of hij niet met enige regelmaat een bijdrage zou kunnen leveren aan The Optimist in de vorm van een kookrubriek. Als rasoptimist zei alter ego Martino direct ‘ja’ toen we het aan hem vroegen. Daarom nu: het eerste deel van een nieuwe rubriek over ‘La Cucina Piemontese’, de Piemontese keuken. DOOR: MARTINO DI PIEMONTE Piemonte betekent letterlijk: aan de voet van de berg. Het grootste gedeelte van het Piemontese grondgebied bestaat uit bergen, heuvels en vlakten die zich uitstrekken tot aan de rivier de Po. Ze zijn van invloed op de landbouwproducten die je terugvindt in de keukens. Op de vlakten worden granen – vooral rijst – verbouwd. De regio’s Novara en Vercelli alleen al leveren ongeveer zestig procent van de landelijke rijstproductie. Ook de groente- en fruitteelt is zeer goed ontwikkeld en wat betreft de wijnbouw is Piemonte één van de belangrijkste gebieden van Italië. Het vee op de vele bergweiden zorgt voor de productie van zowel vlees- als zuivelproducten en ook in deze sector bezet Piemonte de eerste plaats in Italië. Het
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Schrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Wij gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te geven. Meer informatie vind je op onze privacy pagina. Privacy & Cookies
Reacties